Katrineberg 2024

Det var normalt svenskt sommarväder när 2024 års upplaga av träffen i Katrineberg gick av stapeln helgen den 5-7 juli, med andra ord en blandning av solsken, regnskurar och hård blåst.

Sjökvist hade tjuvstartat genom att åka upp redan på onsdagen och en efter en troppade deltagarna in till bygdegården i Katrineberg för att inleda firandet med middag, inmundigande av goda drycker, diskutera gamla minnen i den mån någon kom ihåg något och spela den musik vi växte upp med på 70-talet.

Varken Ulf Sundqvist eller Kjell Hedman som lyckades gräla sig igenom tre dagar på fjolårets träff angående vilket första år vi var i Katrineberg, dök upp på träffen. Förmodligen satt dom hemma och filade på nya argument.

Pia ombads att logga in på baksidan av den lilla musikmaskin Torgny ställt upp på bardisken på bygdegården, med instruktioner om att lösenord fanns på baksidan av maskinen. Pia tog dock det bokstavligt och tog den långa vägen genom köket och kom in i baren från baksidan innan Torgny kommenterade att det gick att vända på musikmaskinen.

Pia tog dock en gruvlig revansch när 4 st män förgäves kämpat länge för att få igång samma musikmaskin, och när hon höll nere strömknappen ett tag så startade maskinen. För övrigt var incidenterna lätträknade, även om Lena kämpade med att öppna ölburkar

Kjell Hedman i Skåne var som sagt ej på plats detta år och passade på att fylla år den 6 juli och förärades med en gratulationssång av gänget via Messenger.

Torgny avsattes som ordförande på det sedvanliga årsmötet vid Rukaladan, pga obefintlig aktivitet under verksamhetsåret. Till ny ordförande valdes Gösta som i ”Donald-Trumpstil” utlovade guld och gröna skogar.

Tre dagar går fort och efter städning av bygdegården blev det sedvanligt gofika hos Lennart och Yvonne, innan alla vände hemåt. Viss dramatik uppstod strax innan Västansjö då ett träd blåst omkull och lagt sig över vägen vilket stoppade upp hela karavanen. Med gemensamma krafter flyttades trädet bort och hemresan kunde fortsätta.  

Foton nedan i okronologisk ordning tagna förutom undertecknad av Knalin och Gösta (naturbilder)

 

SL