Katrineberg 2012
 

För femtonde året i följd träffades de k-märkta i natursköna Katrineberg för att umgås andra helgen efter midsommar som brukligt är. Denna regnsommar hade vi emellertid flyt (!) med vädret, kanonväder på fredag och halvmulet men uppehåll på lördag och när de sista tältresterna packades ihop på söndagen kom de första dropparna.

Den cyklande skaran hade i år minskat till två man, undertecknad och Gertis som samlades i Våtlåg där Gertis öppnade en öl och sa ”Nu skall här åter cyklas till Katrineberg”. Den gode Gertis fick dock omgående problem med växlarna och innan vi nått asfaltvägen hade redan två ofrivilliga depåstopp tvingats tillgripas. Det rullade dock på så småningom och efter ett trevligt stopp i Sundsjön hos Pelle Mickelsson där även följebilen med Pip anslutit sig, nådde vi Katrineberg efter ca 4 timmars cyklande. Fredagen avslutades med lite bad och mat.

Lördagen ägnades åt nya bad, promenader, melodikrysset eller att bara umgås. Ett besök gjordes också på Katrinebergs vackra kapell där blommor lades ner på Ture Sundkvists grav som inte längre finns ibland oss, en rörande och andaktsfull ceremoni.

Det sedvanliga årsmötet på Rockaladan genomfördes också. Sjökvist hade ju sparkats ut efter bara ett år som ordförande pga inaktivitet och Heder var nu tillbaka på den posten. Övriga poster innehas ju som vanligt av julgranstjuven Bernt Persson. Sammanträdesborden var av sunkig maffiatyp med inbyggd askkopp i form av ett hål i bordet samt en vissen minigran nedkörd i en flaska vatten. Putte hade nu fått igång kreativiteten och sprutade ur sig idéer så att sekreteraren Bernt Persson fick svårt att hänga med i svängarna.

Resten av lördagsnatten ägnades åt dans eller att bara umgås.

 

SL