Katrineberg 2010
  Ett högtryck under 2010 års Katrinebergshelg gjorde att den mesta tiden kom att tillbringas vid badplatsen detta år. Inga årsmötesförhandlingar genomfördes p.g.a. hettan, eftersom ingen orkade masa sig iväg till Rockaladan.

Ett gäng skickades ut i båt på fredagskvällen för att leta bryggan som flutit bort i samband med islossningen. Gänget finkammade hela Kaxen i jakt på bryggan bara för att hitta den i viken nedanför badplatsen. Hela ekipaget bogserades till stranden och förtöjdes på plats, där Torgny lyckades ramla ner i ett hål i bryggan under förtöjningsarbetet.

Efter lördagens solning på badstranden grillades det utanför bygdegården, där gänget inte kunde bestämma sig om man skulle sitta inne eller ute p.g.a. knottvarning och där bord och stolar bars först ut och sedan in igen. Viss uppvaktning av jubilarer genomfördes också. Ett kluckande paket med lite "doa" delades ut till den om en vecka framåt fyllande 60-åringen Jansson. 

Mamma och pappa Sundqvist uppvaktades också med en präktig blomampel för att fira deras gemensamma 75-årsdag för en tid sedan. Stämningen var på topp hela helgen och kommentarerna haglade friskt hela tiden. En viss panik utbröt när undertecknad upptäckte att snuset blivit kvar hemma på köksbordet i sambons iver att få med en redig bit vattenmelon i kylväskan istället. Som tur var så hade Gertis lite extra portioner med i sin dosa så det hela avlöpte väl och undertecknad hade täta telefonkontakter med snusinnehavaren om han råkade förlora honom ur sikte vid något tillfälle under kvällen. 

Den nya handikappramp som monterats utanför ingången till bygdegården fick uppskattande kommentarer då deltagarna vid dylika arrangemang kanske blir tvungna att ta sig fram med rullatorer inom en snar framtid.

SL