Hille och Puttes 50-årskalas

 

 

 

Lördagen den 15 maj var det dags för Putte och Hille att bli firade eftersom de fyllt 50 år under våren.

Förberedelserna hade föregåtts av ett intensivt planerande i det tysta och många möten blev det eftersom sekreterare Heder tappade bort gästlistan efter varje möte, men det gjorde inte så mycket eftersom ingen ville missa Torgnys egenhändigt inköpta fikabröd.

Så småningom kunde dock hela paketet sys ihop med mat och dryck och anmälningarna började droppa in. Nu återstod bara det svåra att överraska Putte som gått på helspänn under två månaders tid och väntat på att något skulle hända. Festkommittén hade lite lösryckta planer på att fejka kidnappningar åtskilliga helger före det egentliga festtillfället men det avskrevs pga tidsbrist. Putte var dock enligt egen utsago säker på att festen skulle bli just denna vackra majlördag, så säker att han tagit en tur ut till Prästnäsgården samma dag för att kolla om något var i görningen. Men eftersom festkommittén av taktiska skäl bytt festlokal till Lenninge bastu, var det en helt onödig resa. Den utlovade födelsedagsmiddagen hos Pia förvandlades till en tripp till Lenninge istället.

Erkki var kontaktman när det gällde firandet av en intet ont anande Hille som övertalats av Palle och Jana att åka till Svarta Tuppen (som är nedlagt sedan åtskilliga år) för att äta. Fiskeintresserade Palle ville dock in efter vägen för att kolla eventuella fiskare i strömmen nedanför Lenninge kraftverk och man parkerade därför utanför festlokalen där en chockad Hille togs emot av festdeltagarna.

När festföremålen nu var på plats kunde så festligheterna börja för femtiotalet deltagare med en tipspromenad där det bla gällde att gissa vilket bilnummer Putte hade på sin första bil eller var Hille hade tillbringat sin 50-årsdag.

Pia och Annika hade gjort en fantastisk buffé med pasta, skinka, soltorkade tomater, olika sallader, mozarellaost,  hembakade pain-riche, vitlöksmarinerade kycklingar och champinjoner.. Under maten kom Putte och Lenas son Pontus in och stod för lite musikunderhållning tillsammans med en trummis som gick lös på en låda av något slag. Som efterrätt bjöds det på kaffe och kaka innan Lina och Pontus bjöd deltagarna på en musikquizz

Stereon drogs sedan igång och de som ville kunde dansa eller stå ute på verandan och prata skit medan mörkret föll denna första sommarkväll.

SL