Lena Olsson 50 år
 

Vissa människor är tillsynes belagda med förmågan att inte åldras och Lena är en sådan person som man gärna skulle tro att hon lika gärna fyllde 30 år, men nu var det trots allt 50 år hon fyllde och därmed klev in bland övriga K-märkta som passerat döhalvan.

Själva födelsedagen ägde rum i början av april men då valde hon tillsammans med övriga i familjen att fly fältet och åka till USA. Dock kommer ingen undan gängets firande så Lördagen den 23 maj 2009 var det som vanligt under stort hemlighetsmakeri som Lena skulle kidnappas.

Mattias hade beställt exklusiv mat och därmed satt henne i jobb så att hon inte kunde smita iväg någonstans. Därefter dök plötsligt Annika och Pia upp och beordrade påklädning för att åka iväg på fest. Färden gick sedan till Runemo och samling vid Voxnans strand och starten på Flottarleden mellan Runemo och Söräng.

Regnet stod som spön i backen någon timme före samling men försvann lagom till marschens början och blev sedan till en behaglig vandring i solen och en bedårande naturupplevelse längst den ringlande Voxnan ner mot Söräng, där strategiska stopp för intagande av dryck för vätskebalansens skull vid särskilt vackra naturavsnitt gjordes.

Efter ca 1½ timmas vandring var vi så framme vid Flottarkojan som var basen för kvällens festligheter där det bjöds på grillspett och potatissallad och efterrätt i form av sockerkaka med grädde och limemarinerade jordgubbar med basilika.

Energiknippet Jollan som numera utsett sig själv till K-märkts förstefotograf sprang runt och förevigade tillställningen tillsammans med Lina och hade även komponerat ihop ett uppskattat musikquizz. Ett alldeles utmärkt initiativ som rönte stor uppskattning från oss övriga trötta K-märkta.

Sedan var det mingel och sedvanligt surr resten av kvällen, som knappast någon j*vel kommer ihåg något av innan kvällen avslutades med korvgrillning.  

SL

 

Foto: Jollan och Lina