EN DAG I SOLEN   

 

 

Tänk vad olika det kan vara, med vädret alltså. Förra året när Tji-fisk hade sitt vårvinterfiske var vädret kallt, blåsigt, regnigt och snöigt., Då stod en vass isborr, varma stövlar och glögg högt i kurs. I år var det badtofflor av så kallad flippfloppmodell , drinkar med eller utan paraply, kastmete, solstol som gällde. Som sagt en total kontrast till fjolåret det enda som var sig likt var att Gertis öppnade en öl vid framkomsten och sa att ”Nu jävlar ska här fiskas”. De som var med vid årets fiske var Johansson, Peter, Putte, Gertis och Heder.

 Fisket hade pågått i cirka 30-45 minuter när det hände det ingen trodde skulle hända, det gungade till i Peters flöte. Alla församlade Tji-fiskare reste sig upp som en man och funderade vad det var som höll på att hända, situation var ju helt ny. Spänningen var olidlig för att citera en tjockis känd från tv. Fisken höll sig kvar på kroken lika säkert som Granbergskt dryckesgillesmedlemmar runt en ölback vars innehåll inte är slut. Fisken kom upp på land, en fin öring. Det tändes ett hopp om att den här fiskeresan skulle bli annorlunda, Bengt Öste, ”Napp och nytt”, ”Fritidsfiskarna” släng er i väggen, nu jävlar ska här dras fisk. En diskussion uppstod om maxantalet fiskar som får dras upp av samma person under ett dygn.

 Men efter en kvart hade pulsen och entusiasmen kommit ner på för oss en normal nivå. Det gällde även huggvilligheten hos fisken. Återigen satt vi där runt ett vindskydd vid Ljustjärn och gjorde det vi är bäst på, dvs. tog det lugnt, umgicks och skrattade. Eftersom solens värmestrålning gjorde sitt på våra bleka kroppar och ovan nämnda aktiviteter började ta ut sin rätt.. Så bestämde sig några i gruppen för att bryta upp och tillbringa resten av denna fantastiska lördag i april vid kojans uteplats. Solningen gjorde att näsorna blev lika röda som mittpricken på en darttavla. Gertis och Peter stannade kvar vid tjärnen och tomstirrade ut över vattenytan i tron om att det skulle komma ett napp till, ungefär på samma sätt som Hemingway beskriver i ”Den gamle och havet”. Men när ölen var slut så gav även dom upp fiskandet.

 Fortsättningen av kvällen blev ungefär som vanligt när det här gänget är igång eller ska det vara på gång. Eftersom Gertis har gått och blivit 50 år så uppvaktades han av sina fiskekamrater med en fin kristallskål från Kosta Boda. Från den medhavda radion kunde vi konstatera att MoDo blev svenska mästare i hockey. Baren stängde vid 1-tiden och kvart över låg alla i sina bäddar och vilade efter en otroligt härlig dag.

 Som vanligt när vi har våra aktiviteter så var det roligt, rockigt och rökigt.

 Föreningen Tji-fisk/ Heder

Fiskefoto: Putte

 

  Övriga foton: Pip