Rallycross i Bollnäs 090815-0816
  Klicka på "uppdatera sidan" om ni får problem med webläsaren och sidan inte uppdateras
 

090816

Dag 2 av tävlingarna på eriknäsbobanan har nu inletts och idag är det pappa Mats som gör en tillfällig (?) comeback och rattar Volvon. Några större skador på bilen var det dessbättre inte efter gårdagens körning. 

10:45

Så var då första heatet avklarat och Mats belade en 2:a plats av 3 startande bilar vilket är helt OK. Mats kom ut som andra bil i starten och var väl lite ringrostig under körningen enligt Gertis, men nu kan det bara bli bättre.

12:10

Heat 2 har nu körts och det blev ett rejält fall framåt för Mats som tog starten och körde mycket bra och ledde ända fram till alternativspåret, där Arnesson hann före men Mats slutade på en 2:a plats av 4 startande. 

13:30

Dagens 3:e och sista heat i grundomgången är nu körd och det slutade med en sistaplats efter en dålig start för Mats. Dock räcker hans tidigare insatser till en finalplats som körs snart.

14:47

Mats fick en bra start i finalen och låg 2:a bakom Arnesson sedan Mats tagit alternativspåret redan på första varvet, så långt såg allt bra ut. Tyvärr hände något i bortre kurvan så han tappade 2 placeringar ner till en 4:e plats, en placering han höll in i mål där Arnesson vann finalheatet. Bra kört ändå i comebacken och frågan vem som är bäst i familjen blir allt intressantare och kanske får avgöras vid ett senare tillfälle.

Därmed var det slut på rapporteringen denna helg.

SL

 

  090815

11:50

Så är då tävlingarna i Bollnäs igång och första heatet började bra för Mattias med en 2:a plats av 5 startande. Kom ut som 2:a i starten och behöll placeringen ända in i mål. 

Allt fungerar bra med bilen och det är många åskådare som tagit sig ut till eriknäsbobanan för att följa tävlingarna i solskenet, enligt presstalesmannen Gertis som avrundade samtalet med att skära upp en bit rulltårta. Nästa heat om ca en timme.

13:00

Mattias var i ledningen i den 2:a heatet när växellådan havererade. I skrivande stund pågår ett febrilt arbete med att få ordning på grejorna till nästa heat. 

14:40

Teamet lyckades få ordning på växellådan, där en sprint lossnat och i det 3:e heatet blev Mattias åter 2:a och säkrade förmodligen en finalplats med denna insats och växellådan höll hela vägen. Vi återkommer med mer info senare.

16:15

Mattias tog sig till A-final där han fick en dålig start och efter en knuff och påkörning blev det stopp på ekipaget och färdigåkt för dagen. Ev. kan framvagnen vara skadad och morgondagens start kan vara i fara. Någon större undersökning av bilen har dock ännu inte kunnat göras. Återkommer imorgon med information om det blir någon start.


SL