Rallycross i Strängnäs 090725
  Klicka på "uppdatera sidan" om ni får problem med webläsaren och sidan inte uppdateras
   


10:00

En "Warm-up" har körts och för Mattias del slutade det med 24:e bästa tiden på 43,18. Bästa tiden i starfältet blev 40,83. I övrigt är allting på topp och inga problem med material etc. har rapporterats. 

Första start är kl 11.00. Vi återkommer så fort Mattias kört sitt första heat.

 
  11:30

Första heatet är nu avverkat och det blev en mycket bra start för Mattias med en 2:a plats efter att segraren diskats pga att han helt enkelt glömt bort att ta alternativspåret. En kanonstart för teamet och bilen kändes mycket bra.

När första omgången körts, räckte tiden till en 9:e plats av 47 startande. En bra start med andra ord.

 

 
12:40

Andra heatet är nu kört och det blev en ny 2:a plats i heatet där Mattias tog ledningen men tvingades vika in bakom en annan bil i utgången av alternativspåret. Mattias har nu två bra tider att gå på och det borde räcka till en final trodde Gertis, vilket är mycket bra kört med tanke på förutsättningarna jämfört med de övriga förarna. Nu blir det lunchuppehåll under en timme.

 

14:30

Tredje heatet är nu kört och slutade med en ny 2:a plats för Mattias, vilket räcker till en plats i B-finalen. Vi återkommer med info senare om detta.

Vad beträffar den andra bollnäsförararen Tony Croon har tydligen turbon brunnit, men teamet hoppas kunna fixa till Tonys bil till någon av finalerna. Gertis hade ingen info om vilken final Tony kör. Dock tycks oturen förfölja Tony.

 

 

15:40

Så har då B-finalen körts och det slutade med en mycket bra 3:e plats för Mattias, inte långt ifrån segraren. Han har haft en mycket bra dag på rallycrossbanan och hela teamet är nöjda med dagen, med tanke på de små resurser man har jämfört med andra.

Därmed är det slut på rapporteringen för idag, men vi återkommer med fler live-rapporteringar framöver.

SL