Rallycross     
 

Eftersom Putte och Lenas son Mattias gjort en rivstart i sin debutsäsong som rallycrossförare och t o m vunnit en deltävling, var det med spänning man åkte upp till Eriknäsbo motorstadion lördagen den 18 augusti för att kolla in när rallycrosscirkusen kommit till Bollnäs för den sjunde deltävlingen ingående i Svealandscupen. Äntligen skulle Mattias få visa upp sig på sin hemmaplan.

 Tyvärr skulle det visa sig att allting gick åt skogen just denna dag. Det började redan i heat 1 där för låga startvarv gjorde att han kom efter i starten men genom en stark åkning på slutet kunde han åka upp sig till en tredjeplats. Vann heatet gjorde åldermannen Göran ”Zamora” Lindh som gott och väl kunde vara farfar till Mattias. Placeringen i heatet har nu ingen avgörande betydelse, utan det är hur snabbt man åker i respektive kvalificeringsheat som ger en plats i A-final efter tre körda kvalificeringsheat.

 Motigheterna fortsatte i heat 2 där ett motorstopp på startplattan gjorde att han kom långt efter de andra. Här visade han dock sin förartalang genom att raskt åka ikapp övriga och t o m plocka en placering till en ny tredjeplats.

 Ett växellådshaveri på sista varvet gjorde att han bara fick i fyrans växel och nu blev det fart i depån och en kapplöpning mot klockan inför det tredje och sista heatet. Bilen pallades upp, Putte krängde på sig mekaroverallen och in under bilen med Gertis som förste langare av verktyg. Växellådan skruvades bort och den växelförare som gått sönder byttes ut och allt blev precis klart till det tredje och sista heatet.

 Allt jobb med växlellådan var dock förgäves. I det sista heatet kom spiken i kistan denna otursdag. Redan på andra rakan på första varvet gick kopplingen i tusen bitar, vilket förmodligen hade samband med växellådshaveriet och det vara bara att ställa bilen på sidan och konstatera att det var slutåkt för dagen.

 Det var en mycket besviken, ung förare som kom tillbaka till depån och som betecknade dagen som ett stort fiasko. Men Mattias har ju framtiden framför sig och kommer säkert tillbaka och vill han läsa om andra fiaskon är det bara att kolla in undertecknads historier från vasalopp, forsränning och andra multisportevent på k-märkts hemsida.

SL

Hemsida för Svealandscupen hittar ni här!

 
     
 
Stilstudie

     
 

Klart för start med en orolig morsa i bakgrunden
Rivning av växellåda