Rallycross från Trondheim 090620 med Mattias Ohlsson
 

10:50

En warm-up har körts och för Mattias del slutade det med en 12:e plats av 37 startande i denna tävling som heter Nordic Cup. Allt ser bra ut och alla grejer är hela enligt teamet. En intervju med norsk TV har Mattias också hunnit med.

Starttiden för Mattias är oklar i skrivande stund men vi återkommer med mer rapporter så fort något händer.

 

11:35

Första kvalheatet är nu avverkat. Mattias fick en dålig start och bestämde sig för att ta alternativspåret redan på första varvet. Tyvärr blev han avknuffad av banan av annan medtävlare som också tog alternativspåret direkt. Stoppet gjorde att han naturligtvis tappade mark till övriga medtävlare och hamnade hopplöst efter och slutade sist i heatet.

Otur för Mattias, men teamet tänker inte lägga in någon protest mot kollisionen. Återkommer efter nästa kvalheat och hoppas på bättre tur då.

 

12:45

På det andra kvalheatet tog Mattias starten från ytterspår och var länge i ledningen men några medtävlare lyckades passera honom innan mål och han slutade trea av fem startande.

Dock en mycket bra körning av Mattias på en bra tid som förmodligen kan räcka långt. Några tider hade i rapporterande stund ännu ej kommit upp. Ett kvalheat återstår.

 

14:50

Tredje kvalheat slutade med en andraplats och en plats i C-finalen som körs inom kort. Teamet är nöjd med resultatet så långt med tanke på materialet och dessutom har Mattias blivit något av publikfavorit i Trondheim med sin gamla 240, där konkurrenterna åker omkring i betydligt nyare bilar. Det jublas från läktarplats när Mattias åker och många norrmän passar också på att ta en titt på bilen i depån.

 

15:25

C-finalen blev ett antiklimax där Mattias bröt pga fel på bilen, oklart i skrivande stund vad felet beror på men motorn misstände och slutplaceringen i C-finalen blev troligen som fjärde man enligt Gertis.

Därmed är det färdigkört för Mattias i denna tävling. Undertecknad tackar för idag och det stora intresset att följa tävlingen här, där 60 sidträffar registrerats på denna sida.

SL