Bilder och referat från 2006, klicka här!
  Camp Knuss 2007
 

Årets upplaga av Camp Knuss hade från undertecknads håll betraktats som revanschens år med tanke på fjolårets fiasko som tidigare redogjorts för i 2006 års referat på separat länk, men det sket sig som vanligt. Men bitter, nähädå.

 Åter till ordningen, Andreas Ökvist var kvar som arrangör medan Johan Thyrén klivit av arrangörsskapet och överlåtit det till svågern Stefan Eriksson istället, han var väl sugen på att vinna ytterligare en titel och bli den förste att ta två vinster, tyvärr ville ödet annorlunda.

 Utvecklingen av denna tävling har genom åren gått från en stilla cykelutflykt med i princip picknickkorgen på pakethållaren med otränade och överviktiga bybor och där undertecknad blev tvåa första året, till ett racerlopp a lá Tour de France med en massa vältränade, antagligen dopade utomsocknes småglin i 25-30 årsåldern som blassérat glassat in en kvart efter utsatt samlingstid iförda sina tusenkronorssolglasögon eftersom dom förmodligen somnat i något solarium på fredagsnattens efterfest, nytatuerade med sina mountainbikes i 20.000-kronorsklassen med 89 växlar, som deras stackars föräldrar i undertecknads ålder pyntat upp en massa stålar för och som om detta inte vore nog dessutom har fräckheten att roffa åt sig allt i prisväg.

 Roligt verkar dom ha också dom j-vlarna, bada badtunna, dricka öl och spela beachvolley i den sena kvällen iförda sina tusenkronorssolglasögon trots att midsommar passerat för flera veckor sen, bah!!

 Nåväl, 27 deltagare fördelat på 9 st tre-mannalag kom till start och fem st delmoment skulle genomföras varav cykelorientering blev första gren liksom ifjol. Kontroll 1 var förlagd i sundet utanför Killingön där det gällde att simma ut 50 meter och hämta en ny kartangivelse. Undertecknads lag som tillhörde favoriterna enligt vissa, innehöll vältränade narkossköterskan Kin Ökvist, undertecknad och Johan Sandström som tillhörde fjolårsfinallaget. Vi öppnade i ett rasande tempo och Johans heroiska simning gjorde att vi gick ut som ledare redan efter första kontrollen trots att vi startat som tredje lag.

 Efter detta bar det upp mot de branta backarna bortanför Båtbölebron där först löpning upp och ner för en brant backe avlöstes av en lika brant cykelfärd upp till Kyorna där en kortare vila gjordes. Tyvärr, eller typiskt för vårt lag så hann inte Johan återhämta sig efter sin fantastiska simning utan kom totalt utpumpad till båtbölebackarna där han tapetserade Båtböles diken med morgonens frukost.

 Tillbakavägen innebar plockning av kontroller på strategiska platser i Freluga innan sista kontrollen på badplatsen vid Knuss. Sammanlagt hade då drygt 2 tuffa mil tillryggalagts som man cyklat rätt vill säga, vilket inte alla lag gjorde.

 Under den resan kom undertecknads enda framgång denna dag. Fjolårssegrarinnan i denna tävling och normalt min partner på Kanot&Hoj-tävlingen Petra Thyrén och undertecknad förde en hjärnornas och viljornas kamp under cykelmomentet där prestigefaktorn var hög och där allt var tillåtet såsom undanhållande av information om vägars tillgänglighet, ställa cyklar i fel riktning i korsningar för att förvilla motståndarna, stirra varandra i ögonen och allmänna psykningar, allt för att visa vem som bestämmer i kanoten i höst. Till slut lyckades jag rycka ifrån och spurta vårt lag till en andraplats i cykelmomentet och vinna en stor prestigeseger över Petras lag. Sen var det dock slut på framgångarna.

 Delmoment två innebar dragkamp mellan lagen, tyvärr var repet i tunnaste laget så en del hand- och fingerskador gjorde att arrangörerna bröt tävlingen temporärt för att skaffa fram ett tjockare rep. Här åkte mitt lag ut mot Petras direkt så hon fick sin revansch tämligen omgående.

 Delmoment tre innebar paddling med plastkanot runt en boj och här var stilarna lika många som antalet startande lag, där vissa gick i mål paddlandes baklänges eller hamnade i vassen. Undertecknads lag körde rakt in i bryggan och tappade värdefulla sekunder. Ytterligare en svår prestigeförlust då Petras lag slog vårt lag med 2 sekunder.

 I delmoment fyra gällde det att använda hjärnan och memorera ett trettiotal siffror som visades under tjugo sekunder och avslutningvis delmoment fem, ”det ryska skithuset” där det gällde att stå så länge som möjligt i knäböj med ryggarna mot varandra.

 När alla delmomenten var genomförda hade ICA Lofsdalen tagit hem en betryggande storseger och vunnit tre av fem deltävlingar. I laget ingick Janne Hallgren, Tommi Johansson och Helene Persson som splittrades upp och fick tävla mot varandra. I finalen gällde det första att gräva ett hål i jorden med en trädgårdsspade, därefter med ”flinta” göra upp eld för att bränna av ett snöre fäst i en hink. Moment tre var att ösa vatten i en hink för att få tag i en pingisboll som sedan skulle användas för att med munnen blåsas genom en slalombana i sanden ner i den grop som grävdes i moment ett. Det absolut sista momentet i hela tävlingen var att svara på den gåta som arrangörerna satt ihop: ”Vad har du arbetat med i finalen. Tips: ett klassiskt uttryck.”

 Svaret på den gåtan var ”de fyra elementen” dvs jord, eld, vatten och vind och Janne Hallgren var snabbast att svara på det och blev därmed Camp Knussmästare för andra gången. Enbart bybor har f ö vunnit tävlingen sedan den startade.

 Arrangörerna Andreas Ökvist och Stefan Eriksson hade lagt ner ett stort och fantasifullt jobb på årets tävlingar och dagen avslutades med en gemensam middag och fest där även bad i tunna, beachvolleyboll bl a ingick.

 Eftersom jag använt alla bortförklaringar som gick att uppbringa i fjolårets referat kan man ju kanske konstatera att åldern tagit ut sin rätt och att man borde ägna sig åt något annat i fortsättningen, som t ex en helt vanlig bycykling, men då torskar man väl i spurten mot Barbro Larsson eller Ulf Abrahamsson.

 Men bitter, inte då!

 SL

 

En hälsning från arrangörerna:

Ett stort tack till Mr. and Mrs. Thyrén (för att vi får hålla till vid Knuss) och naturligtvis alla som hjälp till med sponsring och hjälp. Däribland tröjor, priser, mat etc.

 

 

 

 

 
 

 Lite bilder

 
 
   
   

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+